10 Voordelen

Waarom Kunststof Kozijnen?

In uw zoektocht naar de ideale kozijnen, zult u veel mogelijkheden, materialen en merken voorbij zien komen. Maar hoe kies je de juiste optie? Welke kozijnen passen bij de uitstraling van het huis of pand en waar moet je goed over nadenken? De belangrijkste eigenschappen van kunststof, zowel positief als negatief, hebben we kort uiteengezet op deze pagina.

Voordelen Kunststof Kozijnen;

1. Duurzaam
Naar verwachting gaan kunststof kozijnen langer dan 50 jaar mee.

2. Onderhoudsarm
Kunststof hoeft niet geschilderd en nauwelijks onderhouden te worden. U hoeft dus geen geld opzij te leggen voor onderhoudswerkzaamheden.

3. Warmte- en geluidsisolerend
Onze kunststof profielen omvatten meerdere kamers. Deze kamers zorgen voor warmte- en geluidsisolatie. Verder zorgt de voorkamer voor optimale ontwatering

4. Inbraakwerend
Kunststof is oersterk materiaal. Bij een eventuele poging tot inbraak versplintert het niet. Past u tevens goedgekeurd hang- en sluitwerk toe, dan voldoet uw kozijn volledig aan de inbraakwerende eisen conform SKG-weerstandsklasse 2

5. Brandveilig
Kunststof kozijnen zijn moeilijk ontvlambaar. Ze voldoen aan de eisen van klasse B1 (volgens DIN 4102).

6. Wind- en waterdicht
Onze kozijnen, dus profielen plus assemblage, zijn gecertificeerd volgens het KOMO-certificaat SKG attestnummer: ATT 03.21.089.01. Op het gebied van luchtdoorlatendheid zijn onze gevelelementen ingedeeld volgens NEN 3661, klasse K100.

7. Verkrijgbaar in elke gewenste kleur en structuur
Behalve de reguliere wit- en crèmekleurige kozijnen, heeft Marik Kunststof Techniek tal van andere kleurmogelijkheden. Zo kunnen zowel de kozijnen als de draaidelen worden voorzien van de bekende Renolit toplaag, ook wel (hout)nerfstructuur genoemd. Deze laag is in tal van kleuren leverbaar. Kleurechtheid van de toplaag wordt gegarandeerd volgende de DIN- en NEN-richtlijnen. Afhankelijk van de kleurstelling loopt de 100% kleurgarantie op tot 10 jaar.

8. Energiebesparend
In onze kozijnen kunnen verschillende paneeldiktes worden toegepast overeenkomstig met het bouwbesluit. In combinatie met HR+glas (Hoog Rendement) en warmte-isolerende panelen voldoen onze kunststof kozijnen aan de huidige energienormen.

9. Eenvoudig aanpasbaar
Steeds meer woningen moeten tegenwoordig ‘levensloopbestendig’ zijn, zodat mensen op oudere leeftijd of bij invaliditeit hun huis niet hoeven te verlaten. Hiervoor biedt Marik Kunststof Techniek een aantal handige oplossingen, zoals bijvoorbeeld de verlaagde onderdorpel. Verder houden we rekening met deze ontwikkeling bij de detaillering en het aanbrengen van hang- en sluitwerk

10. Milieuvriendelijk
Kunststof kozijnen worden gemaakt van hoogwaardig materiaal, hierdoor gaat het niet alleen lang mee, maar kan het ook worden gerecycled. Bij Marik Kunststoftechniek krijgt u 100% recyclegarantie, conform de eisen van duurzaam bouwen.

Alternatieven

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen ten opzichte van houten kozijnen en aluminium kozijnen. Het wordt dan ook als een uitstekende investering voor de toekomst gezien. Toch zijn er ook situaties waarin juist een ander materiaal een betere optie is. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld in de aanschaf duurder dan houten kozijnen. Daarnaast is het bewerken van kunststof lastig. Houten kozijnen zijn eenvoudig te schilderen, wanneer u een andere kleur wilt. Boren in kunststof wordt in de meeste gevallen afgeraden. Daarentegen zijn er wel veel nieuwe mogelijkheden bijgekomen die het bevestigen van raamdecoratie vereenvoudigen. Bij Marik Kunststoftechniek kunt u alle mogelijkheden bekijken en alternatieven bespreken in onze showroom. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Uiteraard kunt u online alvast één of meerdere offertes opvragen. Wilt u gelijk iets vragen? Bel ons dan gerust op 0598 - 39 58 68 of stuur ons een bericht.