Kostenbesparing

Bespaar met Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen en deuren kunnen u veel geld besparen. Over de gehele levensduur van de producten kan het u tienduizenden euro's schelen! Het onderhoudsarme karakter van kunststof verlicht u van hoge periodieke onderhoudskosten, zoals schilderwerk. Ook als u het onderhoud zelf uitvoert, bespaart u nog aanzienlijk op de de materiaalkosten en natuurlijk op de uren die u kwijt bent. Stookkosten zullen daarnaast lager zijn, omdat de warmte beter binnenshuis blijft.

Omdat de onderhoudsarme kwaliteitsproducten van kunststof kozijnen door hun duurzaamheid nauwelijks afschrijving hebben, vermeerdert u de waarde van uw woning aanzienlijk. Bij verkoop van uw woning zal uw makelaar uw pand hoger waarderen dan vergelijkbare panden zonder Kunststof kozijnen.

De belangrijkste besparing is misschien wel dat u zich met nieuwe kozijnen van Marik Kunststoftechniek nergens meer zorgen over hoeft te maken. Uw woning is veilig en u geniet iedere dag weer van het vertrouwde huiselijke comfort.

En wellicht valt u na de renovatie van uw woning in een goedkopere klasse van de inboedelverzekering!

Besparing op onderhoud van kozijnen* (40 jaar)

Per jaar

Totale levensduur

Arbeidskosten schilder € 682 € 27.273
Materialen (verwijderingsmiddelen, grondverf, verf, etc.) € 227 € 9.091
Gereedschappen € 45 € 1.818
Deelrenovaties (vernieuwen onderdorpels, etc.) € 227 € 9.091
Totaal € 1182 € 47.273

 

U ziet dat u een besparing van duizenden euro's per jaar kunt realiseren met nieuwe kunststof kozijnen. Wanneer u zelf het onderhoud verzorgt, dan vervallen de kosten van de schilder en een deel van de kosten van de deelrenovaties. Maar ook dan kunt u nog rond de duizend gulden of € 455 per jaar besparen. De investering in nieuwe kozijnen en deuren levert u dus nog jaren een hoog rendement op in termen van bespaarde kosten. De besparing wordt elk jaar hoger, wanneer de kosten van energie en het (laten) schilderen toenemen.

(*) De kostenbesparing op onderhoud is gebaseerd op de vervanging van alle kozijnen van een tussenwoning cq. hoekwoning. Besparingen zijn mede afhankelijk van locatie van het pand en kunnen daarom verschillen per woning. Bovenstaande tabel is een indicatie van de mogelijke besparingen t.o.v. een correct bijgehouden woning met originele houten kozijnen.